Poradna Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00

Autor: | Vloženo: 13.05.2017 000 11:50 | Témata: Poradna Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00

Použití při diabetu

Dobrý den, v příručce je doporučeno nepoužívat přístroj v případě diabetu. Chtěla bych znát přesný důvod. Maminka se dlouhodobě léčí, inzulin si zatím píchat nemusí. Přístroj by chtěla používat na chloupky v obličeji. Konzultovala jsem toto s kožní lékařkou, která si myslí, že problém by mohl nastat v případě holení nohou. Děkuji.

  • 24. května 2017 - Oficiální zástupce značky Philips

    Dobrý den,
    jednou z nepříjemných obtíží , které s sebou cukrovka přináší, je snazší tvorba ran a jejich následné zdlouhavé a často komplikované hojení. Cukrovka může také vést k poškození kapilární a nervové soustavy v kůži.
    Světelná technologie IPL (Intense Pulsed Light ), kterou využívají výrobky Lumea, ohřívá tkáň, což může způsobit oslabené krevní cévy u diabetických pacientů, které se budou hůře hojit.
    Z tohoto důvodu naše společnost automaticky vylučuje dobrovolníky s diabetem ze všech námi prováděných klinických studií s IPL. V návodu k výrobku uvádíme, že lidé s diabetem nesmí používat výrobky Lumea.
    Dosud nebyla provedena žádná klinická studie na pacientech s diabetem, mimo výše uváděných obtíží.
    Měla byste proto požádat přímo lékaře Vaší matky – jejího diabetologa, aby rozhodl, zda je použití Lumea v jejím případě vhodné nebo nikoli.
    S pozdravem
    Philips

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (6)
    • Ne (2)

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.